30 January 2007

Fietsen in de streek Vorselaar-Lille

Dit tochtje in de streek van Vorselaar en Lille had ook 'Fietsen in de streek van Wereldkampioenen' kunnen heten. Hier en daar hingen de vlaggen in Lille nog aan de cafe's waar E. Vervecken zondag werd gevierd als oude en kersverse wereldkampioen veldrijden. In Vorselaar was dat natuurlijk iets minder, maar daar heeft Bart Wellens ook al een paar WK-truien in de kast hangen. We startten in Vorselaar aan de parking in de Nieuwstraat waar iets verder de mooie Schranshoeve staat. Langs de Kaak, de schandpaal op het marktplein, reden we naar P01 via de prachtige kasteeldreef die ons naar het kasteel De Borrekens bracht. Dan volgde een lokaal rondje naar de 14 kapellekens. We kwamen terug op het fietsnetwerk tussen P05 en P02. Via P02 en opnieuw P01 ging het nu richting Lille naar P16. Daar staat rechtsaf op Zittaart een paar honderd meter van de route een prachtige Kempische hoeve, die een ommetje overwaard is. We reden nu noordelijk langs de slagmolen en het natuurgebied Kindernouw naar P86. Verder reden we ri. P77 tot aan de N140 waar we de onverharde variante kozen naar P79. Na het oversteken van de E34 kwamen we aan het domein De Lilse Bergen aan P79. Nu fietsten via P80, op prachtige dolomietpaden tussen de bossen, langs de Achtzalighedenboom naar Welchelderzande. Iets voor P53 kom je voorbij Hof D' Intere. Via P03 reden we terug de E34 over. Dan ging het verder via P05 en P06, tussen rhododendronstruiken, richting Pulle. Aan P17 reden we terug richting Vorselaar tot aan P15. Dan maakten een laatste lusje langs de grens van Grobbendonk met Vorselaar naar de samenvloeiing van de Aa met de Kleine Nete. Naast de watermolen kan je hier ook de indrukwekkende kasteelhoeve Het Hof bewonderen. We fietsten verder parallel met de Kleine Nete tot aan P19, aan de ruine van de voormalige priorij O.L.V. ter Troon. Het laatste stukje reden we over de Kleine Nete en langs P18 over de Aa terug naar Vorselaar.

Gevolgde route: Vorselaar-01-02-ri.05-01-16-86-
ri.77-79-80-53-03-05-06-17-15-08-19-18-Vorselaar
Afstand: 45km

VorselaarSchranshoeve

Vorselaar: Kasteeldreef

Poederlee: Hoeve dicht bij P16

Poederlee: Hoeveschuur dicht bij P16


Grobbendonk: Samenvloeiing Kleine-Nete en Aa

1 Comments:

At 6:21 PM, Blogger Pinotage said...

Frans,

Vandaag deze route gefietst.
Prachtige route die een mooi beeld geeft van de streek. Ondanks het vlakke parcours toch voldoende afwisselend en genoeg mogelijkheden om 'stops' in te lassen.
Bovendien ook van harte gefeliciteerd met je zeer interessante blog voor fietsers. Hopelijk krijg je op termijn geen problemen met het gebruik van de 'fietsknooppuntenkaarten'.Steeds voorzien van knappe foto's!

mvg.

Chris

 

Post a Comment

<< Home