30 January 2007

Fietsen in de streek Vorselaar-Lille

Dit tochtje in de streek van Vorselaar en Lille had ook 'Fietsen in de streek van Wereldkampioenen' kunnen heten. Hier en daar hingen de vlaggen in Lille nog aan de cafe's waar E. Vervecken zondag werd gevierd als oude en kersverse wereldkampioen veldrijden. In Vorselaar was dat natuurlijk iets minder, maar daar heeft Bart Wellens ook al een paar WK-truien in de kast hangen. We startten in Vorselaar aan de parking in de Nieuwstraat waar iets verder de mooie Schranshoeve staat. Langs de 'Kaak', de schandpaal op het marktplein, reden we naar KP01 via de prachtige kasteeldreef die ons naar het kasteel 'De Borrekens' bracht. Dan volgde een lokaal rondje naar de 14 kapellekens. We kwamen terug op het fietsroutenetwerk tussen KP05 en KP02. Via KP02 en opnieuw KP01 ging het nu richting Lille naar KP16. Daar staat rechtsaf op 'Zittaart' een paar honderd meter van de route een prachtige Kempische hoeve, die een ommetje overwaard is. We reden nu noordelijk langs de slagmolen en het natuurgebied 'Kindernouw' naar KP86. Verder reden we ri. KP77 tot aan de N140 waar we de onverharde variante kozen naar KP79. Na het oversteken van de E34 kwamen we aan het Recreatiedomein 'Lilse Bergen' aan KP79. Nu fietsten via KP80, op prachtige dolomietpaden tussen de bossen, langs de 'Achtzalighedenboom' naar Welchelderzande. Iets voor KP53 kom je voorbij Hof D' Intere. Via KP03 reden we terug de E34 over. Dan ging het verder via knooppunten 05 en 06, tussen rhododendronstruiken, richting Pulle. Aan KP17 reden we terug richting Vorselaar tot aan KP15. Dan maakten een laatste lusje langs de grens van Grobbendonk met Vorselaar naar de samenvloeiing van de Aa met de Kleine Nete. Naast de watermolen kan je hier ook de indrukwekkende kasteelhoeve 'Het Hof' bewonderen. Hier kon je trouwens goed merken wat de januaristorm van een paar weken terug had aangericht. Overal lagen grote Canadapopulieren tegen de grond. We fietsten verder parallel met de Kleine Nete tot aan KP19, aan de ruine van de voormalige priorij O.L.V. ter Troon. Het laatste stukje reden we over de Kleine Nete en langs KP18 over de Aa terug naar Vorselaar.

Gevolgde route: Vorselaar-01-02-ri.05-01-16-86-
ri.77-79-80-53-03-05-06-17-15-08-19-18-Vorselaar
Fietsroutenetwerk Antwerpse Kempen: kaart 1
Afstand: 45km

Poederlee: Hoeve dicht bij KP16

Poederlee: Hoeveschuur dicht bij KP16


Grobbendonk: Samenvloeiing Kleine-Nete en Aa

Technorati:

1 Comments:

At 9:21 AM, Blogger Pinotage said...

Frans,

Vandaag deze route gefietst.
Prachtige route die een mooi beeld geeft van de streek. Ondanks het vlakke parcours toch voldoende afwisselend en genoeg mogelijkheden om 'stops' in te lassen.
Bovendien ook van harte gefeliciteerd met je zeer interessante blog voor fietsers. Hopelijk krijg je op termijn geen problemen met het gebruik van de 'fietsknooppuntenkaarten'.Steeds voorzien van knappe foto's!

mvg.

Chris

 

Post a Comment

<< Home