16 June 2006

Dijleland & Zonienwoudroute

Het fietsroutenetwerk Dijleland is het enige dat niet op het systeem van knooppunten is gebaseerd. In plaats daarvan werkt men met 'paddestoelen' waarop met pijlen en namen van gemeenten de te volgen richting wordt aangeduid. Verder zijn er borden met de beeltenis van een paddestoel die je naar de volgende paddestoel leidt. We gaan niet uitweiden over de pro's en con's van ieder systeem, maar het is een feit dat in het Dijleland de borden dunner gezaaid zijn en dat de kaart niet altijd klopt met de realiteit. We zijn dus regelmatig op zoektocht geweest. Niettegenstaande dat werd het een mooie tocht op veel verkeersvrije paden en met veel afwisseling en prachtige landschappen.
We startten aan de Sint-Veronakapel in Leefdaal, dicht bij de afrit van de E40. Dan vervolgden we de tocht langs de Voer op een mooi dolomietpad langs Leefdal en Vossem tot aan de vijvers van het Park van Tervuren. We reden verder langs het park en langs Tervuren tot aan de 'Vier armen' aan de R0. We fietsten nu door het Zonienwoud op mooie fietsdreven tot aan Jezus-Eik en vervolgens door de Kapucienen- en Ijzerdreef naar Duisburg. Langs een stuk kasseiweg ging het nu naar Huldenberg. Op de markt is er goede gelegenheid voor een tussenstop. Nadien ging het verder langs de Ijse naar Loonbeek en een ommetje tot in Neerijse. Van Loonbeek fietsten we verder naar Sint-Agatha-Rode en langs de Dijle naar Sint-Joris-Weert. Nu ging het door het Meerdaalbos naar Vaalbeek en door het Heverleebos naar het kasteel van Arenberg in Heverlee. Het laatste stuk ging via Egenhoven, over en terug onder de E40, naar Bertem en een laatste maal onder de E40 terug naar Leefdaal.
Gevolgde route:
Leefdaal-Verona->Vossem->Tervuren(Keizerinnedreef-Tervurenlaan) ->Vierarmen->Zonienwoud->Jezus-Eik->Zonienwoud-Kapucienendreef- Ijzerdreef->Duisburg->Huldenberg->Loonbeek->Neerijse->LB-> Sint-Agatha-Rode->Sint-Joris-Weert->Meerdaalwoud-Veldstraat- Walendreef-Nethensebaan->Vaalbeek->Heverleebos->Heverlee-> Egenhoven->E40->Bertem->Leefdaal-Verona
Kaart Fietsroutenetwerk Dijleland
Afstand: 60km

Sint-Veronakapel in Leefdaal

Tervuren: Spaans Huis in het Park van Tervuren

Kasseiweg tussen Duisburg en Huldenberg

Glooiend landschap tussen Loonbeek en Sint-Agatha-Rode

0 Comments:

Post a Comment

<< Home