29 January 2009

3-lussenroute rond Aarschot

Gevolgde routes:
Rillaarse route + Gelroodse route + Langdorp route
Afstand: 14+15+18 = 47km
Spijtig dat op de Rillaarse route enkele van de mooie routeborden gevandaliseerd zijn.
Meer info: Fietsroutes door gans Belgie

We startten op de Oostelijke Ring richting Diest. Vervolgens namen we rechts de steile helling (19%!) van de Schoonhovendreef. Via de Vijverstraat en Schoonhovenbos fietsten we naar de holle Tieltsebaan. Op de kasseitjes van de Drogenbroodtstraat reden we naar de E314. Even verder verlieten we de E314, om via de Leuvenseweg, langs de proefvelden van Better3Fruit, de lange afzink naar Rillaar aan te vatten. In Rillaar reden we even langs de Sint-Niklaaskerk en verder ging het via Pals, Laar en Rommelaar, langs de Wijnberg, naar de Demer in Langdorp. Langs de Demer keerden we terug naar Aarschot.

Aarschot: Kasteel van Schoonhoven

Aarschot: Holle Tieltse Baan

Rillaar: Sint-Niklaaskerk

Via de Oostelijke Ring, de Gijmelstraat en de Oude Mechelbaan fietsten we door het Meetshovenbos en bereikten we het kasteeltje van Meetshoven (Wit Toreke). Aan het rondpunt met de reuzebatterijen namen we de Westelijke Ring tot aan de Demer die we rechts volgden langs de kastelen Nieuwland en TerRivieren tot in Betekom. We reden nu, langs het Vorsdonkbroek, richting Gelrode waar we een ommetje maakten naar De Moedermeule. Even buiten Gelrode begon de lange klim op de Gelrodeweg, langs de Schaapsvijver, naar de Steenweg op St Joris-Wingene en aan het einde van de Geetsstraat maakten we nog een ommetje naar de Aurelianustoren.

Aarschot: 't Wit Toreke

We fietsten op de Oostelijke Ring naar de Bekaflaan, langs de Cranenskapel, en de Capittelstraat. Via de Wandeleerstraat bereikten we de spoorlijn 35 (Aarschot-Diest) die we even later overstaken. Wegens wegwerkzaamheden maakten we een ongewild ommetje via Gijmel en fietsten we daarna langs de Heimolen en de Kiekopkapel. Via de Oude Mechelbaan, Opperstraat, Wilgenputstraat en Winterstraat bereikten we Langdorp. Daar staken het bruggetje over de Demer over en reden langs de Demer terug naar ons vertrekpunt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home